Hieronder volgen enkele links naar interessante websites:

Gewond maar niet verslagen
Dave de Vaal is oud-militair en lijdt aan (C)PTSS. Ik heb Dave benaderd omdat hij, net als ik, een belangrijke missie heeft als het gaat om aandacht te genereren voor (C)PTSS. Onder ‘Nieuws’ vind je een artikel over Dave en zijn missie. Ook al zijn we daarvoor ieder op een ander vlak werkzaam, ik vind het wel belangrijk om elkaar te steunen en te helpen waar het mogelijk is. CPTSS begint immers met PTSS. Binnenkort komt er een interview met Dave op deze website (onder: lotgenotenverhalen).
Steef van Hoeijen ( oud-militair) zegt het volgende: “Het begrip CPTSS zou eigenlijk nooit mogen bestaan, burger of militair, het is PTSS met de complete zorg die daarbij hoort. Leed meet je niet af, die probeer je te herstellen. Er is nog een lange weg te gaan maar het artikel van Dave laat zien dat er veranderingen staan aan te komen. Dus wie weet wat de toekomst gaat brengen. En uiteraard strijden we allebei voor die zelfde missie en blijven we dat ook doen.”

Dave heeft een blog met de krachtige titel: Gewond maar niet verslagen. Hij vertelt over hoe het is om PTSS te hebben. De gevolgen en de impact die het heeft op zijn leven. Maar hij laat ook zien hoe krachtig en strijdbaar hij is om tegen deze mentale ziekte te vechten. En schuwt daarbij niet om zich ook van zijn kwetsbare kant te laten zien. Hij wil anderen, die ook lijden aan PTSS, stimuleren en bemoedigen om door te gaan en PTSS te overwinnen.

Lotgenoten Seksueel Geweld (LSG) is een lotgenotenplatform voor vrouwen en mannen in Nederland en België die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of seksueel geweld. Bij ons vinden zij veel informatie en kunnen ze in contact komen met lotgenoten. Dat kan in onze chatrooms en op ons forum.
LSG vind je ook op FacebookTwitter en YouTube.

Stichting voor ONS wil het beste voor ieder kind! – Stichting voor ONS is een groep vrouwen en mannen van allerlei leeftijden, vanuit verschillende situaties en achtergronden die allemaal 2 dingen zeker met elkaar delen…
* Bizarre ervaringen die een grote invloed hebben op het hele leven
* Het grote taboe van seksueel misbruik en mishandeling in de samenleving

We versterken ONS door alle taboes bespreekbaar te maken en het te noemen zoals het is. We ondersteunen Ons door te denken in oplossingen en waar mogelijk te verbinden door samenwerking met andere organisaties of stichtingen. Deze twee dingen brengt ONS samen, want ONS dat zijn wij!
Stichting voor ONS weet uit eigen ervaringen hoe belangrijk het kan zijn om andere lotgenoten of betrokkenen te ontmoeten om gebeurtenissen van anderen te horen maar ook om eventueel iets vanuit zichzelf te delen.
Dit doen we voornamelijk via het organiseren van gratis bijeenkomsten voor lotgenoten en betrokkenen. De dag is verzorgd met eten en drinken, er is gratis parkeergelegenheid en aanmelding is verplicht. (YouTube kanaal)

Nederland heelt! – Lotgenotenplatform voor fysiek, psychisch en seksueel misbruikte/mishandelde personen. Voor, met en door lotgenoten!

Reclaimed Voices – De naam van onze stichting kan vertaald  worden als ‘herwonnen stemmen’: we bieden personen met misbruikervaringen bij Jehovah’s Getuigen die moe(s)ten zwijgen de ruimte hun eigen stem te herwinnen en zich uit te spreken.

Team Kim – Team-Kim geeft voorlichting over kindermishandeling en huiselijk geweld door middel van persoonlijke verhalen. Team-Kim werkt landelijk Waarom durven kinderen niet te praten over wat hen overkomt? Wat heeft een kind nodig dat kindermishandeling heeft meegemaakt? Het feit dat niemand ingrijpt of naar hun eigen mening vraagt, is voor veel kinderen/jongeren net zo pijnlijk als de mishandeling zelf. Daarom is het essentieel om niet alleen met professionals, maar ook met de jongeren en kinderen zelf over kindermishandeling te praten. Team-Kim vindt dat er te weinig gedaan wordt aan preventieve voorlichting over kindermishandeling door middel van inzet van ervaringsdeskundigheid (jongerenparticipatie). Wij pleiten voor een andere aanpak van kindermishandeling. Een aanpak waarbij de stem van kind centraal staat.


Marcus Krielen (1978) werkzaam bij Fontys Hogescholen en CPION gecertificeerd Autisme- en Levenscoach

Marcus Krielen: “Mijn pad van persoonlijke ontwikkeling is al op jonge leeftijd begonnen. Zo lang ik me kan herinneren bied ik hulp en ondersteuning aan mijn medemens. Mijn jeugdvriendjes waren vaak kwetsbare kinderen die, naast vriendschap, steun bij mij zochten. Mijn kinderjaren stonden vooral in het teken van het verwerken van verdriet van anderen. Ik was een creatief, gevoelig kind die zich regelmatig terugtrok in zijn eigen wereld. In mijn tienerjaren ontdekte ik muziek, wat een grote uitlaatklep voor me was. Al vroeg in mijn carrière (vanaf mijn 21e) doceerde ik Communicatiewetenschappen bij Fontys Hogescholen. Ik heb me in de loop der jaren verder gespecialiseerd in o.a. persoonlijke ontwikkeling, autisme en muziektherapie. 

Sinds 2016 (toen 37 jaar) is mijn ontwikkeling in een stoomversnelling gekomen, waardoor ik steeds meer mensen ben gaan begeleiden en coachen. Naast thuisbegeleiding voor volwassenen met autisme, houd ik me bezig met levensbegeleiding / life-coaching. Inmiddels heb ik een bloeiende praktijk met een rijke diversiteit aan cliënten. Ik deel graag mijn kennis en persoonlijke ervaringen. Mijn werkwijze is holistisch: alles is met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen. We komen allemaal voort uit dezelfde bron, alleen is de ene mens zich daar bewuster van dan de andere. Ik zie het als mijn levenstaak om een bijdrage te leveren aan het verhogen van collectief bewustzijn. En daarbij mensen te begeleiden naar een hoger (levens)plan.”
Hij vertelt o.a. over trauma in het volgende YouTube filmpje.


Vormgeving: Dymph Design

“Via een oproep op Facebook kwam ik in contact met Gabrielle. Zij zocht iemand die een jurk op maat wilde maken voor de foto. Ik heb haar gebeld en toen vertelde zij over het project waar het voor nodig was. Heftige verhalen die ver van mijn eigen wereldje af staan. Wel mooi dat ze daar een positieve draai aan weet te geven door deze actie op te zetten. Aangezien ik een naaiatelier Dress en Les heb en ik geen ‘nee’ kan zeggen, werd het antwoord ja. Ik help graag mensen als dat kan. Toen de jurk af was en ik haar inmiddels wat beter had leren kennen, volgde daar ook deze website op met nieuw logo voor haar project. Want naast een naaiatelier heb ik ook een grafisch vormgevingsbureau; Dymph Design.”
Dymph Dressen