Ik geef gastlessen over CPTSS op scholen. Verder ben ik druk in de weer met social media. Regionale media pakken het gestaag op maar de landelijke media houden de deuren nog dicht. Maar ik ben een volhouder dus ik blijf aankloppen. Mijn doel is dat ik in de toekomst aan tafel zit bij Jeroen Pauw en of Eva Jinek. Wie mij maar wil hebben!
Ik maak gebruik van Facebook, Twitter, Instragram en YouTube. Als laatste plaats ik vlogjes van mezelf met als titel: Leven met CPTSS. Soms krijg ik reacties en die zijn tot nu toe positief. Diegene die reageren herkennen zich in wat ik vertel.
Maar het allerbelangrijkste doel in deze gehele missie is toch wel om voor jongeren te mogen spreken. Door mijn verhaal te vertellen en mezelf kwetsbaar op te stellen, hoop ik jongeren te stimuleren om over hun problemen te gaan praten. De problematiek onder jongeren neemt toe en is zorgwekkend te noemen, met depressie, zelfbeschadiging en zelfdodingen tot gevolg. Helaas ligt er nog steeds een deken van taboe over deze onderwerpen heen. Elke vorm van aandacht hierover juich ik alleen maar toe en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.
Tot zo ver het nieuws. Er is nog veel meer te vertellen en dat ga ik ook zeker doen. Stap je voor stapje neem ik jullie mee in mijn missie.

Hieronder vind je de artikelen over CPTSS en andere trauma’s. Om naar de artikelen over mijn missie te gaan, klik je hier.

Wil je reageren of iets vragen? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

Wat is complexe PTSS?

17 november 2020
Verheldering in acht stappen. Tekst: Agnes van Minnen Heeft jouw patiënt een complexe PTSS (CPTSS)? Zo ja, wat is dan jouw definitie daarvan? Als ik dit in de klinische praktijk vraag, komen termen al

Hersenschade door stress?

24 februari 2020
Boekbespreking door Marko Jelicic (2003)Stress beschadigt de hersens, zegt J. Douglas Bremner in zijn boek ‘Does Stress Damage the Brain?’ Maar hij vergeet deugdelijk bewijs te leveren.Geweldsdelicten

CPTSS versus Borderline

3 april 2019
Worden slachtoffers van seksueel misbruik gediagnosticeerd met een psychische aandoening die ze niet hebben? Dat is de titel van een artikel in The Guardian van 27 maart 2019 door Alexandra Shimo. Doo

Trauma-paradox

3 april 2019
Waarom in de GGZ de mensen met de grootste problemen het minst worden geholpen – De trauma-paradox door Sanne Bloemink – 2 maart 2016 – verschenen in De Groene Amsterdammer nr. 9 Een groot deel van de