Nieuws

Ik geef gastlessen over CPTSS op scholen. Verder ben ik druk in de weer met social media. Regionale media pakken het gestaag op maar de landelijke media houden de deuren nog dicht. Maar ik ben een volhouder dus ik blijf aankloppen. Mijn doel is dat ik in de toekomst aan tafel zit bij Jeroen Pauw en of Eva Jinek. Wie mij maar wil hebben!
Ik maak gebruik van Facebook, Twitter, Instragram en YouTube. Als laatste plaats ik vlogjes van mezelf met als titel: Leven met CPTSS. Soms krijg ik een reactie en die zijn tot nu toe positief. Diegene die reageren herkennen zich in wat ik vertel.
Maar het allerbelangrijkste doel in deze gehele missie is toch wel om voor jongeren te mogen spreken. Door mijn verhaal te vertellen en mezelf kwetsbaar op te stellen, hoop ik jongeren te stimuleren om over hun problemen te gaan praten. De problematiek onder jongeren neemt toe en is zorgwekkend te noemen, met depressie, zelfbeschadiging en zelfdodingen tot gevolg. Helaas ligt er nog steeds een deken van taboe over deze onderwerpen heen. Elke vorm van aandacht hierover juich ik alleen maar toe en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.
Tot zo ver het nieuws. Er is nog veel meer te vertellen en dat ga ik ook zeker doen. Stap je voor stapje neem ik jullie mee in mijn missie.

Wil je reageren of iets vragen? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

Hersenschade door stress?

24 februari 2020
Boekbespreking door Marko Jelicic (2003)Stress beschadigt de hersens, zegt J. Douglas Bremner in zijn boek ‘Does Stress Damage the Brain?’ Maar hij vergeet deugdelijk bewijs te leveren.Geweldsdelicten

CPTSS versus Borderline

3 april 2019
Worden slachtoffers van seksueel misbruik gediagnosticeerd met een psychische aandoening die ze niet hebben? Dat is de titel van een artikel in The Guardian van 27 maart 2019 door Alexandra Shimo. Doo

Trauma-paradox

3 april 2019
Waarom in de GGZ de mensen met de grootste problemen het minst worden geholpen – De trauma-paradox door Sanne Bloemink – 2 maart 2016 – verschenen in De Groene Amsterdammer nr. 9 Een groot deel van de

Gastlessen

7 december 2018
Om CPTSS op de kaart te zetten geef ik onder anderen gastlessen op scholen. Hier een aantal foto’s van mijn laatste gastles aan het Noorderpoort College Groningen op 3 december 2018.

Ik had een goede moeder kunnen zijn

25 september 2018
Pdf van artikel bekijken, klik hier. Strijdbaar en energiek zit ze tegenover me in een Gronings cafe. Met in haar getatoeeerde hals nauwelijks waarneembaar in sierletters ‘Decreased Innocence’ …