Reacties zijn erg belangrijk als je bezig bent met een project. Het zijn de vitaminen die je zo hard nodig hebt. Ik krijg vooral positieve reacties maar er zitten ook wel minder positieve tussen en die ga ik ook zeker plaatsen. Soms zijn negatieve reacties ook nuttig en gebruik ik ze als opbouwende kritiek.  


Wat deed je het supergoed. Je had een heel duidelijk verhaal en logisch dat dit sommige studenten aangrijpt. Je presenteerde heel natuurlijk en hou dat vast, want dat is zo mooi om te zien. Ook mooi dat je zo’n houvast had aan je sheets. Een uur is eigenlijk tekort voor je verhaal, dat was wel duidelijk. Je wilde ze zoveel meegeven. Ik heb van mijn eigen leerlingen alleen maar positieve dingen gehoord. Een jongedame had ik jouw workshop geadviseerd maar ze had er bewust niet voor gekozen omdat ze bang was dat het bij haar zoveel los zou maken. Ik zal haar wel je flyer geven over je website.  

Reactie van Trudy Bentum – Docent MBO Landstede Zwolle

Goed neergezet en aangrijpend verhaal van een enthousiaste gastdocente die dit voor de eerste keer voor deze leeftijdsdoelgroep deed. Ze vertelde rustig en hield de groep de daarbij behorende reacties goed in de gaten.  

Reactie van een begeleidende docent MBO Landstede Zwolle

– De gastles over CPTSS was erg interessant , maar wel heftig. 
– De gastles over CPTSS was te heftig! 
– De gastles die Gabrielle gaf vond ik heel interessant en leerzaam. Het is belangrijk dat dit onderwerp naar voren wordt gebracht en als zo’n sterke vrouw dat doet met een eigen verhaal dan komt dat echt wel binnen. Heel erg bedankt voor je aanwezigheid en je verhaal. 
– Ik vond het de meest interessante gastles van de hele dag. En ik keek er in zekere zin naar uit omdat ik erg benieuwd was naar je verhaal en wat ik zou gaan horen. Ik was gelijk onder de indruk van je uiterlijk omdat ik gek ben op tatoeages en je gewoon een mooie uitstraling vond hebben. Ik vond het persoonlijk niet te heftig, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat dit voor anderen wel echt te veel kan worden, en dat het kan triggeren. Verder vind ik het heel goed dat dit soort onderwerpen ook onder jongeren worden besproken. Je doet er namelijk niemand een plezier mee door het onder stoelen of banken te steken. 
– Deze gastles moet eigenlijk gegeven worden in een veilige setting en niet in een samengestelde klas voor 1 dag. Daarvoor zijn de onderwerpen te heftig.

Enkele reacties van studenten MBO Landstede Zwolle

Het was een uitstekende ochtend voor de Sunday Assembly (red. gastles op 25-11-2018 in Apeldoorn). Jouw komst heeft het nodige losgemaakt bij de bezoekers. De meesten zijn tot het laatste moment gebleven om na te praten over datgene wat je had gezegd en laten zien. Daar is het ons uiteindelijk ook om te doen. Jouw presentatie vond ik bijzonder indrukwekkend. Jouw sketches vond ik erg aangrijpend en mooi verbeeld. Maar ook de informatieve stukken bracht je helder en duidelijk. Je hebt je zenuwen goed weten te verbergen. Ik heb daar weinig van gemerkt. Je kunt best trots zijn op je optreden. De combinatie met Troubadour Edward Val was perfect. Hij had uitstekende passende liedjes gezongen met rake teksten. Alles was mooi in evenwicht. Het was niet te zwaar en te licht. Ik hoop dat je ook de nodige voldoening uit deze bijeenkomst hebt kunnen halen en dat dit je stimuleert om door te gaan met je optredens en je leven. Het ga je goed beste Gabrielle. Wellicht tot ziens.

Organisator Sunday Assembly

Ik heb je vorig jaar in de trein ontmoet. Jij kwam net terug van een fotoreportage voor je website. We raakten aan de praat en jij vertelde over je website en je missie. Ik lees regelmatig je website en zie hoe geweldig je bezig bent. Dat je missie en website steeds meer vorm krijgen. Ik vind het echt geweldig wat je doet. Ik herken veel in jouw verhaal, bij mij in een iets mindere heftige mate maar ook mijn leven is beperkt door misschien wel een CPTSS. Bij mij heeft die zich geuit in een decennialange blow-verslaving, waar ik nog steeds een beetje mee worstel. Nu nog maar een paar joints per week in plaats van vijf per dag wat ik jaren deed. Lieve Gabrielle, ik wens je alle goeds en ga zo door. Echt toppie wat je doet.

Reactie van een voorbijganger

Wat een prachtige site met ongelooflijk mooie foto’s!

Reactie van mijn huisarts

We hebben elkaar ontmoet op 13 oktober 2018 in Assen. Ik vond het een bijzondere ontmoeting, want je bent een bijzonder, krachtig en lief mens. Dat straalt jouw website over CPTSS ook uit ondanks het moeilijke onderwerp dat je bespreekt. Ik vind dat je CPTSS op een duidelijke en respectvolle manier woorden geeft, en de beleving van CPTSS op een indringende manier in beeld brengt. Het is goed dat er in de media aandacht aan wordt besteed. Heel veel succes met jouw missie!

Reactie van een vrouw die ik heb ontmoet bij een bijeenkomst in Assen. 

Lieve Gabrielle, je bent hartstikke sterk. Je moet laten zien wat je wilt laten zien. Ik vind het heel goed van je dat je de ‘ellende’ durft te laten zien. Ik heb bewondering voor je. Liefs

anoniem

Super verwoord… het woord super is in deze niet echt passend, zo super is dit gevoel niet… super staat in deze voor dat je het zo kwetsbaar live deelt… dat is moedig.. stom kut monster… daar is geen sorry voor nodig… ik voel je helemaal… Dikke knuffel

anoniem

Ik hou hiervan. Aanzetten tot nadenken en weergeven wat zo diep zit en helaas te taboe is om te bespreken. (Noodkreet in beeld…)

anoniem

… Ik vind het bewonderenswaardig om op de bres te springen voor cptss! Veel respect voor degenen die persoonlijk in de media zich inzetten voor anderen met DIS en CPTSS.

Reactie naar aanleiding van radio-interview

Je maakt een museum. Geweldig Gabrielle en heel moedig van Chantal dat ze haar verhaal wilde vertellen. Open zijn slaat bruggen en je zult nog veel bereiken, dat is zeer.

anoniem

Keep up the good work!! 

Advocaat Richard Korver

Mooi vormgegeven site. Bijzonder om levenservaringen met CPTSS zo te kunnen delen. Een fijn medium om troost uit te putten, denk ik.

Tandarts F. Berkhout

Prachtig hoe jij mensen op je website de ruimte geeft om te vertellen over hun trauma’s. En krachtig hoe jij daarover zelf verteld. Ik begreep van je dat je dat ook doet als ervaringsdeskundige op middelbare scholen. Dat geeft jong professionals een echt handvat om later te kunnen werken met mensen vanuit hun hart. Mooi werk Gabrielle!!

Een dorpsgenoot

Vandaag heeft Gabrielle vanuit haar eigen ervaringen en gevoel een zeer indrukwekkende gastles verzorgd bij ons op het ROC Friese Poort. Ik was van begin tot eind geboeid door wat Gabrielle vertelde, het is enorm indrukwekkend,verdrietig en het verhaal laat je niet meer los. Gabrielle is heel puur en stelt zich enorm kwetsbaar op door over haar leven met CPTSS te vertellen, de klachten waarmee ze kampt, het verdriet, de strijd met de kindsdelen in haarzelf en de overlevingsmechanismen. Ik raad het iedereen aan om Gabrielle uit te nodigen voor een gastles. Gabrielle neemt je mee in haar leven en de dingen die haar dierbaar zijn en hebben gemaakt tot de persoon die ze nu is. Wat mij betreft mag ze daar heel trots op zijn. Ik heb diep respect voor iemand die zo’n groei doormaakt en nog steeds elke dag de strijd met zichzelf levert en er wat moois van probeert te maken. Haar missie is om CPTSS op de kaart te zetten en dat lukt haar steeds beter. Gabrielle, ik wens je enorm veel succes met je missie. Het gaat je zeker lukken! 
Groetjes, Tessa

Tessa, student ROC Friese Poort in Drachten – 24 september 2019